Julkaistu 12.07 2017

Tiistain tarinatuokiot jatkuvat jälleen Riihimäen taidemuseossa tiistaina 29.8.2017 klo 10.00–11.30. Tämänkertaisessa tarinatuokiossa tutustutaan taidemuseon Taiteilijattaret-näyttelyyn. Tarinatuokion aiheena on Naistaiteilijan elämää 1900-luvun alussa. Tarinatuokio on tarkoitettu ensijaisesti ikäihmisille, mutta myös muut kiinnostuneet ovat tervetulleita. Alustus ja näyttelyn esittely intendentti Katja Vuorinen-Parm. Maksuton kahvitarjoilu. Vapaa pääsy.

Näyttelyssä Taiteilijattaret – Teoksia Riihimäen taidemuseon kokoelmista (17.6.– 29.12.2017) esitellään suomalaisten naistaiteilijoiden teoksia pääosin 1900-luvun alkupuolelta; vuosilta ennen Suomen itsenäistymisvuotta ja etenkin vuosikymmeniltä sen jälkeen. Mukana on maalauksia mm. Ellen Thesleffiltä, Helene Schjerfbeckiltä, Ester Heleniukselta, Sigrid Schaumanilta, Elga Sesemannilta, Venny Soldan-Brofeldtilta, Dora Wahlroosilta, Ingrid Ruinilta ja muutamalta muulta 1900-luvun alkuvuosikymmeninä toimineelta, hieman tuntemattomaksi jääneeltä taiteilijalta.

Kuva: Ingrid Ruin, Omakuva, 1900-luvun alku. Riihimäen taidemuseo, Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelma.