Julkaistu 14.07 2017

Helene Schjerfbeck -huoneessa taidemuseon 2. kerroksessa on pysyvästi esillä vaihtuva kokonaisuus Riihimäen taidemuseon Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelmaan kuuluvia arvokkaita Helene Schjerfbeckin (1862–1946) teoksia. Kaikkiaan kokoelmaan kuuluu 35 Schjerfbeckin teosta: öljyvärimaalauksia, akvarelli- ja guassitöitä, sekä piirustuksia ja litografioita.

Taide- ja antiikkikauppias Pentti Wähäjärvi (1912–1999) lahjoitti runsaat 2 150 taide- ja antiikkiesinettä sisältävän kokoelmansa Riihimäen kaupungille 1990-luvulla.

Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelman Helene Schjerfbeckin teokset edustavat muutamia piirustuksia lukuun ottamatta taiteilijan myöhäisempää, modernia tyylikautta.

Kuva: Helene Schjerfbeck, Sairaanhoitaja, 1943. Riihimäen taidemuseo, Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelma.