Julkaistu 16.07 2017

Kyllä – Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton vuosinäyttelyn 2017 (7.10.2017–28.1.2018) ovat kuratoineet Eeva Holkeri, Aleksandra Kiskonen, Mariliis Rebane ja Anna-Kaisa Rastenberger. Kuraattorit ovat tavattavissa Riihimäen taidemuseossa järjestettävässä kuraattoritapaamisessa keskiviikkona 25.10.2017 klo 17.00 alkaen. Kuraattoritapaamisessa on mahdollisuus keskustella ja esittää kysymyksiä taidenäyttelyiden kuratoinnista sekä kuraattorin työstä. Tilaisuudessa kuraattorit esittelevät SKjL:n vuosinäyttelyn 2017 sekä kertovat näyttelyyn valituista teoksista sekä teosten valintaprosessista. Kyllä-näyttelyn teokset valittiin sähköisen hakumateriaalin pohjalta ja haku oli avoin kaikille suomalaisille ja Suomessa asuville taiteilijoille ja taiteilijaryhmille sekä kuvataiteen korkeakouluopiskelijoille. Kuraattoritapaamiseen on vapaa pääsy.

Kyllä – Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton vuosinäyttely 2017 esittelee 23 suomalaista taiteilijaa. Taidemuseon 1. kerrokseen sijoittuvan näyttelyn taideteosten materiaalinen kirjo on laaja. Esillä on maalauksia, grafiikkaa, veistoksia, videoita, valokuvia, installaatioita sekä näiden hybridejä, yhteensä yli 50 teosta. Kyllä sanoo näyttelynä kyllä läsnäololle, yksityiskohdille, kepeydelle, pohdinnalle, ystävyydelle, kauneudelle, keskustelulle ja muutokselle.

Näyttelyn taiteilijat ovat: Miia Autio, Edwina Goldstone, Reetta Gröhn-Soininen, Mikko Haiko, Sini-Meri Hedberg, Mollu Heino, Kaija Hinkula, Niina Huovinen, Sara Ilveskorpi, Sanna Kananoja, Laura Lappi, Maija Lassila, Hanna Makkonen, Leena Niivuori, Joel Rahkonen, Margarita Rosselló Ramón, Hanna Råst, Mia Saharla, Jukka Silokunnas, Johanna Sinkkonen, Suvi Suikki, Jonna Suurhasko, Ona Taskinen.

Kuva: Mia Saharla, Comfort Piece, 2017. Akryyli ja muste kankaalle.