Julkaistu 16.07 2017

Vauvat värikylpevät syksyllä Riihimäen taidemuseossa neljänä peräkkäisenä keskiviikkona 1.11., 8.11., 15.11. ja 22.11., aamupäiväryhmä klo 10.00–11.00 (ryhmä täynnä) ja iltapäiväryhmä 14.00–15.00. Vauvojen värikylpy on suunnattu 6–18 kk:n ikäisille vauvoille. Ohjaajana toimii kuvataiteilija Katja Taskinen.

Vauvojen värikylvyissä tutkitaan ja ihmetellään vauvan kanssa maailmaa, erilaisia värejä, materiaaleja ja muotoja tunnustellen, haistellen, maistellen sekä tietysti maalaten. Ohjelmaan kuuluu näyttelyssä oleviin teoksiin tutustumista vauvan kanssa, leikkiä ja virittäytymistä maalaamiseen sekä maalaamista vauvoille turvallisilla materiaaleilla.  Jokaisella värikylpykerralla on oma aiheensa ja väriteemansa. Tänä syksynä vauvat värikylpevät Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton vuosinäyttelyn sekä Taiteilijattaret -näyttelyn teosten innoittamina.

Turvallisuus
Maalausaineet ovat useimmiten ruoka-ainepohjaisia: marjoja, mehuja ja erilaisia jauhoja. Tästä syystä kysymme ilmoittautumisen yhteydessä vauvan mahdollisista ruoka-aineallergioista ja yliherkkyyksistä. On hyvä ilmoittaa etukäteen myös osallistuvan vanhemman allergisista reaktioista, jos niitä ilmenee jauhojen tai marjojen käsittelyn yhteydessä. Maitotuotteita tai kananmunaa ei värikylvyissä käytetä. Monet maaliaineista ovat liukkaita, varsinkin kiisselipohjaiset maalit. Liukastumisia ja hupsahduksia sattuu tällöin helposti ja vanhemman kannattaa olla koko ajan vauvan lähettyvillä. Turvallisuussyistä vauvan kuvaamista ei suositella silloin kun vanhempi on värikylvyssä yksin vauvan kanssa. Toinen vanhempi, mummo, kummi tai muu vauvalle läheinen ihminen voi tulla mukaan seuraamaan värikylpyjä.

Muuta
Vauvalle ja itselle kannattaa laittaa päälle sellaiset vaatteet, joiden likaantumista ei tarvitse varoa: maaliaineet, kuten mustikka ovat tahraavia, eivätkä välttämättä lähde pesussa kokonaan pois. Vauva tarvitsee mukaan vaihtovaatteet ja vaipan sekä pienen pyyhkeen, myös kertakäyttöiset pesupyyhkeet helpottavat siistimistä värikylvyn jälkeen. Vanhemmille on saatavana lainaksi suojapaitoja. Taidemuseossa voi imettää ja syöttää vauvaa ennen tai jälkeen värikylvyn. Henkilökunta auttaa tarvittaessa ruokien lämmityksessä yms. Taidemuseolla on käytettävissä myös vauvojen hoitotaso. Esteen sattuessa pyydämme ilmoittamaan siitä taidemuseoon edellisenä päivänä tai viimeistään värikylpypäivän aamuna. Värikylpyilmoittautumisen yhteydessä on hyvä kertoa jos jo etukäteen on tiedossa kertoja jolloin ei pääse paikalle.

Ilmoittautuminen
Vauvojen värikylpyihin ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella tai sähköpostitse taidemuseo@riihimaki.fi, aamupäiväryhmään klo 10.00–11.00 (ryhmä täynnä) tai iltapäiväryhmään klo 14.00–15.00. Kerrothan sähköpostitse ilmoittautuessasi vauvan nimen, iän, ryhmätoiveen, värikylpyyn osallistuvan vauvan ja huoltajan mahdolliset ruoka-aineallergiat, sekä yhteystietona puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Ilmoittautua voi koko kaudeksi (neljä kertaa), tai yksittäiselle kerralle. Ensisijaisesti pyrimme kuitenkin täyttämään ryhmät koko kaudeksi, yksittäisten kertojen paikan saaneille ilmoitetaan paikasta sähköpostitse viikolla 43 maanantaina 23.10.2017 alkaen. Kumpaankin värikylpy ryhmään otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 10 lasta.

Värikylpyhinnat
Kausimaksu (neljä kertaa) 48 € ja sisarusmaksu 24 €, (mikäli sisarukselle varataan osallistujapaikka). Sisarus voi tulla mukaan myös seuraamaan värikylpyä ja vauvan avustajaksi, jolloin maksua ei peritä. Yksittäisen vauvojen värikylpykerran maksu on 15 €, sisarusmaksu 7€.

Maksukäytännöt
Värikylvyn osallistumismaksu maksetaan koko kaudelta ensimmäiseen värikylpyyn tultaessa taidemuseon lipunmyynnissä. Maksuvälineenä käyvät käteinen, pankkikortti, luottokortit ja Smartum-kulttuurisetelit.

Värikylpyteosten hakeminen ja säilytys
Koska värikylvyssä syntyneet teokset ovat märkiä, kannattaa ne ottaa mukaan seuraavalla kerralla, tai hakea museolta jälkikäteen. Teoksia säilytetään museolla kuukauden ajan värikylpyjen jälkeen.

Tervetuloa mukaan!