Julkaistu 8.11 2017

Taiteilijattaret-näyttelyn oheisohjelmana ja Suomi 100 -juhlavuoden teemalla Riihimäen taidemuseossa järjestetään Suomi 100 -yleisöluento keskiviikkona 29.11. klo 17.00. Luennolla ”Suomi-kuvaa rakentamassa” käsitellään kansankuvausta ja suomalaisen identiteetin rakentamista kuvataiteen avulla sata vuotta sitten. Aihetta lähestytään kahden kansainvälistä mainetta saaneen taideteoksen kautta: Tyko Sallisen Jytkyt (1917–1922) ja Venny Soldan-Brofeldtin Ateria savolaisessa talonpoikaistuvassa (1892). Molemmat teokset ovat tällä hetkellä esillä Riihimäen taidemuseossa. Luennoitsijana taidemuseon amanuenssi Tanja Pääskynen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kuva: Venny Soldan-Brofeldt, Ateria savolaisessa talonpoikaistuvassa (1892). Riihimäen taidemuseo, Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelma.