Julkaistu 11.11 2017

Marian ilmestyspäivänä sunnuntaina 18.3.2018 klo 14.00 taidemuseossa järjestetään tapahtuma Ikonien kertomaa. Mitä vanhat venäläiset ikonit meille kertovat? Riihimäen taidemuseon amanuenssi Tanja Pääskynen kertoo ikonien kuvakielestä, esimerkkeinä taidemuseon Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelman antiikki-ikonit. Lisäksi tutustutaan Pyhään Kyrillokseen ja kyrillisiin kirjaimiin kalligrafi Vuokko Kohon johdattelemana. Saat myös itse kokeilla kirjoittaa kyrillisillä kirjaimilla.

Toinen Ikonien kertomaa -tapahtuma järjestetään pääsiäisen lähestyessä ns. kellokeskiviikkona 28.3. klo 17.30. Tuolloin ikonien kuvakielen lisäksi tutustutaan tarkemmin pääsiäiseen liittyviin ikoneihin amanuenssi Tanja Pääskysen kanssa. Ikonien kertomaa -tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kuva: Feodorovin Jumalanäiti -ikoni. Tempera, puu, hopeariisa, lehtikulta,  emali, lasi, tekstiili. Riisa leimattu Moskovassa 1880-1884. Riihimäen taidemuseo, Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelma.