Julkaistu 25.07 2018

Näyttely rakentuu kolmen taiteilijan ja kolmen erilaisen kuvataiteellisen näkemyksen ja toteutustavan pohjalle. Ajatus yhteisestä näyttelystä heräsi vierailulla Tukholmaan modernin ja nykytaiteen museoon, Moderna Museetiin vuonna 2015.

Pitkän suunnitteluprosessin jälkeen taiteilijat päätyivät näyttelykokonaisuuteen, jossa kullakin taiteilijalla on omat erilliset huoneensa. Kolmen taiteilijan huoneet ja teokset rinnastetaan Riihimäen taidemuseon kokoelman teoksiin. Kolme työtilaa – kolme taiteilijapersoonallisuutta – kolme värimaailmaa.  Kolme eri tapaa hahmottaa muotoa, tilaa, aikaa, tarinaa ja elämää. Ulla Bomanson (s.1948), Tuula Kauppi (s. 1947) ja Maija Vainonen (s. 1948) asuvat ja työskentelevät nykyisin Riihimäellä.

Kuva: Maija Vainonen