Tanssiesitys No 3. (abstract joys of being)

huhtikuu 6 @ 18:00 - 19:00

Vapaa

Riihimäen Teatteri tuo taidemuseolle hypnoottisen tanssiteoksen. No. 3 (abstract joys of being) käyttää lähtökohtanaan amerikkalaisen kuvataiteilija Agnes Martinin teoksia. Martin noudatti maalauksissaan yli viiden vuosikymmenen ajan hypnoottista, musikaalista ja jopa pakonomaista toistoa. Hän keskittyi maalauksissaan lähes yksinomaan viivoihin, ruudukoihin ja monivivahteisiin värikenttiin, jotka tuntuvat jatkuvan loputtomiin aina maalauskankaan ulkopuolelle. Martin puhui usein töidensä yhteydessä ilon, kauneuden ja viattomuuden kokemisesta.

Teos hyödyntää Martinin maalauksien tyyliä liikkeen, äänisuunnittelun ja valosuunnittelun lähtökohtana. Teoksen muoto seuraa Martinin maalausten hypnoottista äärettömyyden tuntua; liike jatkuu loputtomasti erilaisia dynamiikkoja, rytmiä sekä yksityiskohtia varioiden. Teos on kolmiosaisen sarjan viimeinen osa. Kaksi ensimmäistä osaa on toteutettu Salzburgissa ja Kokkolassa.

Konsepti, ohjaus ja koreografia: Milla Koistinen
Koreografia ja esitys: Riikka Puumalainen, Sannamaria Kuula
Äänisuunnittelu: Jochen Arbeit, Donald Beteille
Valosuunnittelu: Sam Siltavuori
Videosuunnittelu: Lennart Laberenz
Tuotanto: Tanssiteatteri Minimi

Kantaesitys: 19.5.2016, Sotku, Kuopio

Esitykset Riihimäen taidemuseossa 6.4. ja 19.4.2018 klo 18.00
Esityksen kesto n. 50 min (sisältää tekijätapaamisen)
Vapaa pääsy
Ilmoittautumiset ennakkoon Riihimäen Teatterin lipunmyyntiin info@riihimaenteatteri.fi / p. 044 357 0300

No 3. on osa Riihimäen Teatterin ja Tanssiteatteri Mimimin välistä akseliteatteritoimintaa. Yhteistyössä Riihimäen taidemuseo.

Kuva: Petra Tiihonen

Tarkemmat tiedot