Julkaistu 24.07 2018

Ranskalainen sellovirtuoosi Vincent Courtois tekee Suomen soolodebyyttinsä Riihimäen taidemuseossa sunnuntaina 21.10.2018 klo 15.00. Soolo-konsertin ohjelma pohjautuu maineikkaan Label La Buissonne -levymerkin julkaisemaan West -albumiin. Courtois on säveltänyt musiikin L’intuition -esitykseen, jossa sellisti teki yhteistyötä maailmankuulun amerikkalais-israelilaisen valokuvaajan Mickael Akermanin kanssa (Rencontres photographiques d’Arles 2014).

Vincent Courtois on monialainen pitkän linjan muusikko, joka on kotonaan niin maailmanmusiikin ja popin kuin uuden konserttimusiikin ja kokeilevan jazzinkin parissa. Vuosien varrella hänen soittokumppaneihinsa ovat kuuluneet mm. Michel Petrucciani, Louis Sclavis, Joëlle Léandre, Dominique Pifarély, Sylvie Courvoisier ja Ellery Eskelin. Viime vuosina hän on keskittynyt yhä syvemmin omiin projekteihinsa, ja hänen kypsä sävelkielensä on saanut tunnustusta mm. palkitun Ernest ja Celestine -animaatioelokuvan musiikista.

Konserttiin voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla (2,50 / 5 e).

Vincent Courtois’n kiertueen tuotanto: La compagnie de l’imprévu & Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Adami, Sacem, Spedidam, Institut Francais