Julkaistu 3.05 2019

KulkuriTeatteri saapuu Riihimäelle! Riihimäen Taidemuseon Ystävät ry on mahdollistanut ”Jää hyvästi Helene” esityksen Riihimäen taidemuseossa keskiviikkona 10.7.2019 klo 18.00. Samana päivänä vietetään myös Suomen Kuvataiteen päivää sekä Helene Schjerfbeckin syntymäpäivää.

Jää hyvästi Helene kertoo taidemaalari Helene Schjerfbeckin ja Einar Reuterin ystävyydestä. Schjerfbeck löysi nuoremmasta taiteilijasta, Reuterista, innoittajan ja rakkauden kohteen. Helene kirjoitti tälle lukemattomia kirjeitä, mutta Reuterin kihlaus nuoremman naisen kanssa järkytti Heleneä perin pohjin. Menetystään sureva taiteilija käy läpi Reuterin kanssa viettämiään hetkiä ja pohtii, olisiko hän voinut muuttaa kohtaloansa valitsemalla toisin. Jää hyvästi Helene on kertomus naisesta, joka puhuu yhtä ehdottomasti ja kiihkeästi niin tunteista kuin taiteestaankin.

Käsikirjoituksen kirjoittaja FT, dosentti, tiedetoimittaja ja tietokirjailija Anu Lahtinen toimii Suomen ja Pohjoismaiden historian professorina Helsingin yliopistossa. Näytelmän kesto noin 50 minuuttia.

Käsikirjoitus – Anu Lahtinen
Dramatisointi ja ohjaus – Benita Kivistö