Julkaistu 27.02 2020

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Riihimäen taidemuseon toimintaa, edistää kuvataiteen arvostusta Riihimäellä sekä syventää jäsentensä kuvataiteen tuntemusta. Yhdistys edistää taiteen, erityisesti nykytaiteen ja Riihimäen taidemuseon tunnetuksi tekemistä. Yhdistyksen tarkoituksena on myös luoda nostetta kuvataiteelle tekemällä taidemuseon toimintaa edistäviä ja tukevia aloitteita, harjoittamalla tiedotustoimintaa, järjestämällä keskustelutilaisuuksia, esitelmiä, näyttelyesittelyjä, opastuksia. luentoja, tapahtumia ja tutustumiskäyntejä. Yhdistys pyrkii edistämään taiteen tutkimusta ja koulutusta.

Riihimäen Taidemuseon Ystävien toiminnan pitää olla yhdenmukaista Riihimäen taidemuseon toiminnan ja periaatteiden kanssa.

Tarkoituksen toteuttamiseksi yhdistys

1. Toimii yhteistyössä Riihimäen taidemuseon kanssa
  2. Tekee taidemuseon toimintaa edistäviä ja tukevia aloitteita
  3. Järjestää kuvataiteen esittelyjä ja muita kulttuuritilaisuuksia
  4. Järjestää jäsenilleen vierailuja taidenäyttelyihin, -museoihin ja erilaisiin kulttuuritilaisuuksiin sekä tutustumismatkoja erilaisiin taidekohteisiin
  5. Pyrkii toiminaan yhteistyössä muiden taide- ja erityismuseoiden tukiyhdistysten kanssa
  6. Pyrkii harjoittamaan ja tukemaan tutkimus-, tiedotus- ja julkaisutoimintaa

Ystävä-edut 2019

• Riihimäen Taidemuseon Ystävät ry:n jäsenet saavat kutsut kaikkiin Riihimäen taidemuseon taidenäyttelyiden avajaisiin
  • Voit osallistua Riihimäen Taidemuseon Ystävät ry:n järjestämiin taidetapahtumiin
  • Tilanteen mukaan vaihtuvia tarjouksia museokaupasta
  • Tuet paikallista taidetoimintaa ja taidemuseota
  • Mahdollisuus tutustua ja verkostoitua muihin taiteen ystäviin Riihimäellä ja muualla

Liity Riihimäen Taidemuseon Ystävät ry:n jäseneksi tästä.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja: Ritva M. Koskimäki, p. 040 762 79 13 tai ritva.koskimaki@gmail.com
Sihteeri: Raija Örn, raija.orn@elisanet.fi

Facebook: Riihimäen Taidemuseo Ystävät ry

Kuva: Robert Wilhelm Ekman, Tukholman oopperan baletti, 1862. Riihimäen taidemuseo, Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelma.