Julkaistu 19.02 2021

Helsinkiläinen valokuvaaja Seppo Hilpo lahjoitti runsaat 100 taideteosta Riihimäen taidemuseolle vuonna 2001. Valtaosa lahjoitetuista teoksista on grafiikkaa, mutta mukana on myös yksittäisiä maalauksia mm. Jorma Hautalalta, Marjukka Paunilalta, Risto Vilhuselta ja Jukka Mäkelältä.

Grafiikan teoksia lahjoituskokoelmassa on useilta tunnetuilta taiteilijoilta Helmi Kuusesta Paul Osipowiin. Lahjoitetut teokset ovat pääosin 1960–1990 -luvuilta. Teokset täydentävät erinomaisesti Riihimäen taidemuseon Wähäjärvi-kokoelmaa, jonka teoksista valtaosa ajoittuu Hilpon kokoelmaa varhaisempaan aikakauteen. Kokoelma kantaa nimeä Mirika ja Seppo Hilpon kokoelma. Tässä pienoisnäyttelyssä on esillä osa tämän kokoelman teoksista.

Kuva: Paul Osipow, Nimetön, 1979, serigrafia, Riihimäen taidemuseo, Mirika ja Seppo Hilpon kokoelma.