Julkaistu 25.06 2021

PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI. Eino Leinon ja runon ja suven päivänä ti 6. 7. klo 14−15 Riihimäen taidemuseossa sukelletaan runouden maailmaan runotyöpajan muodossa. Tässä työpajassa sana ja kuva yhdistyvät, kun osallistujat pääsevät kirjoittamaan omia tekstejään näyttelyssä esillä olevien teosten innoittamina. Tapahtumassa kuullaan myös päivänsankari Eino Leinon runoutta ja pohditaan yhdessä, mitä kaikkea runous voikaan tänä päivänä olla.

Ohjaajana toimii museon amanuenssi Kukka Pitkänen. Aiempaa kokemusta runojen kirjoittamisesta ei tarvita. Mukaan voi ottaa omat kirjoitusvälineet, mutta paperia ja kyniä saa myös museolta. Työpajaan pääsee osallistumaan museon pääsymaksun hinnalla. Työpajaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Kuva: Inari Krohn, Juhlat, 1999. Riihimäen taidemuseon kokoelmat.