Keskeneräinen omakuva. Tehdastyöläisiä matkalla työhön -teoksen toisella puolella oleva teos, 1921. Öljy kankaalle.

Taidemuseon 2. kerroksessa on pysyvästi esillä vaihtuva kokonaisuus Riihimäen taidemuseon Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelmaan kuuluvia arvokkaita Helene Schjerfbeckin (1862–1946) teoksia.

Kaikkiaan kokoelmaan kuuluu 35 Schjerfbeckin teosta: öljyvärimaalauksia, akvarelli- ja guassitöitä, sekä piirustuksia ja litografioita.

Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelman Helene Schjerfbeckin teokset edustavat muutamia piirustuksia lukuun ottamatta taiteilijan myöhäisempää, modernia tyylikautta.

Kuva: Helene Schjerfbeck, Tehdastyöläisiä matkalla työhön, 1921–1922. Öljy kankaalle. Riihimäen taidemuseo, Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelma.