Riihimäen museot järjestävät jälleen perinteisen Museoiden yö -tapahtuman lauantaina 18.5.2019 klo 17–22. Tällä kertaa kyseessä onkin juhlavuosi, sillä Museoiden yö järjestetään tänä vuonna Riihimäellä jo kymmenettä kertaa! Kiertämällä illan aikana kaikki viisi museota keräten leimoja museopassiin, osallistuu arvontaan jonka pääpalkintona on Museokortti (arvo 69 €). Lisäksi arvotaan muita hienoja Museoiden yö -palkintoja. Kannattaa siis lähteä liikkeelle! Kaikkiin Museoiden yön tapahtumiin on vapaa pääsy.

Museoiden yö on osa Museoviikon 14.–19.5.2019 ohjelmaa. Museoiden yön kanssa samana päivänä vietetään myös Kansainvälistä museopäivää. Tämän johdosta Suomen lasimuseoon, Suomen Metsästysmuseoon ja Riihimäen taidemuseoon on vapaa pääsy koko päivän ajan. Varsinainen Museoiden yön ohjelma alkaa kuitenkin klo 17. Vasta tämän jälkeen voi aloittaa myös leimojen keräämisen museopassiin.

Museoiden yön ohjelma taidemuseossa

Suomen Puupiirtäjien Seuran työpajat:

• Klo 17–20 Puupiirros-PAINAJAISET: Työpajassa vedostetaan vesiväreillä hassunhauskoja japanilaisia kabuki-näyttelijöitä. Kokoa laatoilta ikioma picassomainen kasvo tai hierrä mukaasi muunnelma kuuluisan ukiyo-e puupiirtäjä Sharakun kahdesta näyttelijähahmosta.
  • Klo 17–20 Kauniiden sanojen TYYNYKIRJA: Tule sitomaan itsellesi tai ystävällesi pieni vihkonen, johon voit kerätä mukavilta maistuvia sanoja tai kirjoittaa vaikka rakkaudentunnustuksia. Kirjan kansi tehdään aidosta puupiirrosvedoksesta. Kansimateriaalit tulevat näyttelyyn osallistuvilta taiteilijoilta.
  • Klo 20–22 Taiteilijan uneton yö: HANGATEN-HIERTÄEN: Työpajassa tehdään nostalgisia hierrevedoksia kohopainolaatoilta. Voit valita joko kuvalaatan tai tekstilaatan, tai kokeilla molempia. Pajassa inspiroidutaan kohopinnoista ja opitaan kauniin hiertämisen taito

Taidemuseon Taidevartit:

• Klo 17 Helenen Enkeli: Mitä Helene Schjerfbeck kertoo taulunsa syntyvaiheista Riihimäen taidemuseon Enkeli-taulun takaa löytyneessä kirjeessään? Amanuenssi Tanja Pääskynen.
  • Klo 18 Boheemielämää vartissa: Lyhyt tutustuminen Boheemielämää-näyttelyyn. Intendentti Katja Vuorinen-Parm.
  • Klo 19 Kuoropojat: Konservoidun Tyko Sallisen maalaaman Kuoropojat-taulun esittely. Amanuenssi Tanja Pääskynen.
  • Klo 20 Boheemielämää vartissa: Lyhyt tutustuminen Boheemielämää-näyttelyyn. Intendentti Katja Vuorinen-Parm.

Lisäksi:

• Klo 17–22 Pop up -kahvila Café Makujen Galleria (käteismaksu)
  • Riihimäen Taidemuseon Ystävät Ry:n esittelypiste.
  • Museokauppa Helenessä Suomen Puupiirtäjien Seuran tuotteita myynnissä.