Museopedagogian tarkoituksena on avata näkökulmia näyttelyihin, antaa niihin liittyvää tietoa ja tuoda taide helpommin lähestyttäväksi. Lapsille ja nuorille suunnattu taidekasvatus- ja työpajatoiminta on yksi Riihimäen taidemuseon tärkeimmistä tehtävistä.

Riihimäen taidemuseossa järjestetään toiminnallisia näyttelykierroksia koululaisille ja päiväkoti-ikäisille lapsille. Kierroksilla tutustutaan ajankohtaisiin näyttelyihin ja tehdään niihin liittyviä tehtäviä. Kierroksen kesto on n. 45 minuuttia ja niitä järjestetään ti–pe klo 9–15. Riihimäen taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy ja opastus kaikille riihimäkeläisille koulu-, päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmille. Jotta taidemuseovierailut tukisivat koulujen omia opetussuunnitelmia ja teemoja mahdollisimman hyvin, opastuskierroksia muokataan opettajien toiveiden mukaan.

Varaa vierailu taidemuseoon ryhmällesi: amanuenssi Tanja pääskynen p. 050 500 1964  tai tanja.paaskynen(at)riihimaki.fi

Riihimäen taidemuseo on mukana Riihimäen kulttuurikasvatussuunnitelmassa Kulttuuripolussa. Suunnitelman mukaan riihimäkeläiset eka- ja kuudesluokkalaiset koululaiset vierailevat taidemuseossa. Kierroksen kesto on n. 45 minuuttia ja niitä järjestetään ti–pe klo 9–15.

Varaa käyntisi kulttuuripolulle: Varaa ryhmällesi sopiva vierailuaika taidemuseoon Webropol-lomakkeella.