Riihimäki tutuksi koululaisille

Riihimäen taidemuseossa on avautunut Riksu! Radanvarsikaupungin rakennustaidetta ja arkista arkkitehtuuria -näyttely.  Se kertoo jäsennellysti mitä arkkitehtuuri on, kuinka Riihimäki on rakentunut, minkälaisia asuntoalueita ja teollisuusrakentamista Riihimäellä on ja ennen kaikkea: mitkä kohteet Riihimäellä ovat arkkitehtuurin helmiä. Näyttelyn on tehnyt historiantutkija ja valokuvaaja Juho Haavisto.

Näyttelyssä on paljon kuvia ja selkeät tekstit. Tuttuja rakennuksia löytyy varmasti! Näyttelyn vetonaulana heti sisääntuloaulassa on Riihimäen kaupungin kuva yläilmoista. Siitä jokainen riihimäkeläinen voi löytää oman koulunsa ja kotinsa. Kuvan päällä saa kävellä. Näyttelykierroksen päätteeksi voi vielä äänestää suosikkiaan.

Lisätietoa ja opetusmateriaalia aiheesta löydät riksu.net -sivuilta. Varaa tutustumisaikasi näyttelyyn Riihimäen taidemuseon lipunmyynnistä: puh. 019 758 4124 tai taidemuseo(at)riihimaki.fi. Taidemuseokäynnit ovat ilmaisia kaikille riihimäkeläisille koululaisille. Näyttely on avoinna 21.3.2021 saakka.

Lisätietoja näyttelystä: taidemuseo(at)riihimaki.fi tai puh. 019 758 4124.

Ohjeita opettajille ja koululaisille taidemuseovierailua varten.