Museopedagogian tarkoituksena on avata näkökulmia näyttelyihin, antaa niihin liittyvää tietoa ja tuoda taide helpommin lähestyttäväksi. Lapsille ja nuorille suunnattu taidekasvatus- ja työpajatoiminta on yksi Riihimäen taidemuseon tärkeimmistä tehtävistä.

Riihimäen taidemuseossa järjestetään toiminnallisia näyttelykierroksia koululaisille ja päiväkoti-ikäisille lapsille. Kierroksilla tutustutaan ajankohtaisiin näyttelyihin ja tehdään niihin liittyviä tehtäviä. Kierroksen kesto on n. 45 minuuttia ja niitä järjestetään ti–pe klo 9–15. Riihimäen taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy ja opastus kaikille riihimäkeläisille koulu-, päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmille. Jotta taidemuseovierailut tukisivat koulujen omia opetussuunnitelmia ja teemoja mahdollisimman hyvin, opastuskierroksia muokataan opettajien toiveiden mukaan.

Varaa vierailu taidemuseoon ryhmällesi: amanuenssi Tanja pääskynen p. 019 758 4125 tai tanja.paaskynen(at)riihimaki.fi

Riihimäen taidemuseo taidemuseo on mukana Riihimäen kulttuurikasvatussuunnitelmassa Kulttuuripolussa. Suunnitelman mukaan riihimäkeläiset 1. luokkalaiset koululaiset vierailevat taidemuseossa keväisin ja 6. luokkalaiset oppilaat käyvät vierailulla syksyisin. Kierroksen kesto on n. 45 minuuttia ja niitä järjestetään ti–pe klo 9–15.

Varaa käyntisi kulttuuripolulle: amanuenssi Tanja pääskynen p. 019 758 4125 tai tanja.paaskynen(at)riihimaki.fi