Helsinkiläinen valokuvaaja Seppo Hilpo lahjoitti runsaat 100 taide­teosta Riihimäen taidemuseolle vuonna 2001. Valtaosa lahjoite­tuista teoksista on grafiikkaa, mutta mukana on myös yksittäisiä maalauksia mm. Jorma Hautalalta, Marjukka Paunilalta, Risto Vilhuselta ja Jukka Mäkelältä.

Grafiikan teoksia lahjoituskokoelmassa on useilta tunnetuilta taiteilijoilta Helmi Kuusesta Paul Osipowiin. Lahjoitetut teokset ovat pääosin 1960–1990 -luvuilta. Teokset täydentävät erinomaisesti Riihimäen taidemuseon Tatjana ja Pentti Wähäjärven lahjoituskokoelmaa, jonka teoksista valtaosa ajoittuu Hilpon kokoelmaa varhaisempaan aikakauteen. Kokoelma kantaa nimeä Mirika ja Seppo Hilpon kokoelma. Pienoisnäyttelyssä on esillä kolmisenkymmentä teosta tästä kokoelmasta.

Seppo Hilpo keskittyi urallaan erityisesti taiteen valokuvaamiseen. Monet taiteilijat tulivat hänelle tutuiksi tätä kautta. Seppo Hilpo on tehnyt aikanaan lukuisia teoskuvauksia Riihimäen taidemuseossa.

Kuva: Paul Osipow, Nimetön, 1979, serigrafia. Riihimäen taidemuseo, Mirika ja Seppo Hilpon kokoelma.