Osa Riihimäen kaupunginmuseon vuonna 2020 valmistuneesta näyttelystä Saavumme Riihimäelle on esillä taidemuseolla 2.5.2021 saakka. Kaupunginmuseo on suljettu vuoden 2021 kokoelmien läpikäynnin vuoksi.

Saavumme Riihimäelle -näyttely nostaa esille paikkakunnan asemarakennukset. Ensimmäinen asema Riihimäelle rakennettiin vuonna 1868. Pietarin radan avaamisen myötä 1870 Riihimäki kasvoi nopeasti ja asemarakennusta laajennettiin moneen kertaan. ​Vuonna 1935 avattiin uusi arkkitehti Thure Hellströmin suunnittelema asema.

Riihimäen asemalla on tehty töitä, tavattu tuttuja, käyty katsomassa junia, järjestetty erilaisia tapahtumia ja käyty asemaravintolassa. Aseman kautta on kuljettu työmatkat ja lähdetty lomamatkoille. Rautatieläisten toimesta perustettiin Riihimäelle lastentarha, koulu, harrastusseuroja ja yhdistyksiä.

Saavumme Riihimäelle -näyttely koottiin Riihimäen kaupungin viimevuotisen juhlavuoden kunniaksi. Ratayhteys Pietarin avattiin 150 vuotta sitten ja sitä pidetään myös Riihimäen syntymäpäivänä. Riihimäki on myös Suomen ensimmäinen risteysasema.

Kuva: Junanlähettäjä asemalaiturilla. Kuvaaja Odert Lackchéwitz. Riihimäen kaupunginmuseon kuvakokoelmat.