Keskiviikkona 10.7.2019 vietetään jälleen Suomen Kuvataiteen päivää ja samalla myös kuvataiteilija Helene Schjerfbeckin syntymäpäivää. Riihimäen taidemuseoon on tuolloin vapaa pääsy klo 11.00–18.00. Lisäksi klo 14.00 järjestetään Helene Schjerfbeck-teemaopastus, jonka oppaana toimii Riihimäen taidemuseon amanuenssi Tanja Pääskynen. Myös opastukselle on vapaa pääsy.

Klo 18.00 nähdään KulkuriTeatterin esitys Jää hyvästi Helene, joka kertoo Helene Schjerfbeckin ja Einar Reuterin ystävyydestä. Näytelmän on käsikirjoittanut FT, dosentti, tiedetoimittaja ja tietokirjailija Anu Lahtinen. Esityksen Riihimäen taidemuseossa on mahdollistanut Riihimäen Taidemuseon Ystävät ry. Liput esitykseen maksavat 10 € ja ne on varattava etukäteen Riihimäen Taidemuseon Ystävät ry:ltä.

Riihimäen taidemuseon 1. kerroksessa on esillä  Suomen Puupiirtäjien Seuran yhteisnäyttely Hiertäen Hangaten sekä ja 2. kerroksessa kokoelmanäyttely Boheemielämää. Toisessa kerroksessa ns. kokoelmahuoneessa on lisäksi esillä mm. aasialaista antiikkiesineistöä sekä Helene Schjerfbeckin teoksia Wähäjärvi-taidekokoelmasta. Taidemuseon edustalla on nähtävissä kuvanveistäjä Anssi Taulun teos Hyrrä (2015).

Kuva: Helene Schjerfbeck, Atsalea, n. 1910. Öljy vanerille. Riihimäen taidemuseo, Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelma. Teos on esillä Riihimäen taidemuseon kokoelmahuoneessa.